top of page
Looierstraat 2 te Broekhuizen
looierstraat 2 broekuizen 2019.jpg
Deze oude schuur met kelder -op de noordelijke hoek Looierstraat/Hoogstraat- wordt voor het eerst vermeld op 28 februari 1788, wanneer Leonardus Straeten het aan Willem Baetsen verkoopt. Die had het uit de erfenis van zijn in 1781 overleden vader Jan Straeten verkregen tezamen met de woning ertegenover op de zuidelijke hoek gelegen. Maar het is ouder, want het staat al getekend op de kadastrale kaart van 1749.

Vervolgens is het al enige tijd in 1838 eigendom van Hendrik Schraven, die op Veerweg 10/12 woont en dat via de veilingnotaris te Horst op 24 augustus verkoopt aan burgemeester Jan Steinmans. Het is in 1843 echter eigendom geworden van zijn broer de landbouwer Gerard Schraven, die in Goch woonde.
Het kadastrale perceel was toen groter dan de schuur, namelijk 190 m2. Tegenwoordig is het iets kleiner, namelijk 175 m2.

Eind 20e eeuw is het eigendom van de heer Gielen, die toen verderop op Veerweg 21 woonde, waarna het verkocht wordt. Het heette in de volksmond "de Hoge Schuur van Gielen" omdat de schuur op het hoogste deel van Broekhuizen staat. Het is nu eigendom van J.P. van Megen.
bottom of page